viernes, 18 de abril de 2008

Teddy Afro, en la cárcel

Teddy Afro en la imagen de portada de Addis Fortune

Teddy Afro está en la cárcel. Lo cuenta Addis Fortune. El cantante fue detenido el miércoles y conducido a la prisión de Kaliti, un penal en las afueras de Addis Abeba conocido y temido en Etiopía por el que han pasado muchos presos políticos a lo largo de los diferentes regímenes. Teddy Afro está acusado de atropellar y matar a un vagabundo con su BMW una noche de noviembre del 2006, y de abandonar el lugar del accidente. El lo niega. Entonces ya había sido detenido y puestos en libertad después de pagar una fianza de 50.000 birs, algo así como el salario de un año de un profesional cualificado bien pagado. La Corte Suprema decidirá el lunes si queda en libertad o debe cumplir condena este ídolo popular que incomoda al stablishment.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola!
he engegat una acció entre amics i companys de feina, amb mes o menys èxit...

En el darrer viatge adoptiu de la Fasika, vam conèixer un cantant que es diu Teddy Afro, i a mida que l'anàvem escoltant ens vam fer fans seus. Molta gent que ha visitat Etiòpia el coneix, i no es per menys, ja que allà és un idol encara que tingui una curta projecció internacional.
Les seves lletres son compromeses i ha tingut algunes desavinences amb el govern del seu pais, que van culminar amb les festivitats del mil.leni on va tenir un enfrontament ideologic més evident.
El cas es que li han aixecat la camisa, i des de fa uns mesos està a la presó, sense perspectives d'un judici just a la vista. L'han culpat d'assassinat per atropellament d'un indigent a Addis (???), i es veu que van pagar cuatre miserables per que hi fecin una declaració incriminatn.lo.
El cas es que el nostre estimat Teddy està com un ocell a una gàbia, i el més possible es que es podreixi allà el temps que vulguin, però.... s'ha engegat una d'aquestes campanyes de signatures per internet per fer pressió.

Se que en el món hi ha centenars de presos polítics, dels cuals no en sabem res. Però d'aquest si que en tenim notícia i podem fer un gest molt simple per reclamar la seva lliberació.
Es per aixó que us demanaria que es fes difusió d'aquesta direcció. Es completament segura, seria, i està allotjada en un servidor que es diu WWW.PETITIONONLINE.COM

De moment s'han aconseguit dues-centes i pico signatures, molt poquet...
Potser podriem estendre la taca d'oli....



PER L'ALLIBERAMENT DE TEWODROS KASSAHUN (TEDDY AFRO)

www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?TA042208


Moltes gràcies
Nanda